Jurk stomen

Heeft u vlekken op uw jurk zitten of wilt u uw jurk laten opfrissen voor een feest? Breng deze dan even langs de stomerij zodat uw japon er weer netjes uit ziet. 

Kan ik mijn jurk zelf wassen of moet deze naar een stomerij?

Niet alle japonnen moeten per se bij een stomerij gereinigd worden, maar vaak is het geen slecht idee om deze toch even bij een professionele textielreiniger te laten stomen. 

Wanneer moet een jurk echt gestoomd worden?

  • Er zitten vlekken op die u niet zelf verwijderd krijgt. 
  • De vlek is olie, smeer of make-up.
  • De jurk is van zijde, linnen, wol of leer gemaakt. 
  • In het etiket staat 'dry clean only' of dit symbool: 

Vlekken die 'vettig' zijn zoals olie, smeer, boter of make-up gaan er alleen uit in de stomerij. Wanneer u zo'n vlek op uw jurk heeft zitten, probeer hier dan zo min mogelijk zelf aan te doen. Hoe meer u er zelf aan werkt, hoe moeilijker het wordt voor een stomerij om de vlek er nog uit te krijgen. Wacht nooit te lang met het laten stomen van uw jurk. Hoe langer een vlek blijft zitten, hoe dieper het in de stof trekt en hoe moeilijker het te verwijderen is. 

Wat voor jurken kan ik laten stomen?

stomen van jurk of cocktailjurk

U kunt bij ons bijna alle soorten japonnen laten stomen. Dit kan een zomerjurkje zijn, maar ook een galajurk of bruidsjapon. Daarnaast kunnen wij ook toga's, kaftans en takshita's voor u reinigen. 

U kunt uw kleding altijd wel bij een servicepunt bij u in de buurt inleveren. Stomerij.nl heeft meer dan 1500 punten waar u kleding af kunt geven. 

 

Waar kan ik mijn jurk inleveren?  

 

Heeft u nu een vlek op uw jurk zitten waarvan u zich afvraagt of het eruit gaat? Neem dan even contact met ons op. Wij geven u graag advies.