Pantalon stomen

Van alle soorten kleding wordt de pantalon het vaakst bij een stomerij ingeleverd. Op dit kledingstuk wordt het snelst iets gemorst en ze zijn vaak moeilijk om thuis te strijken. Door uw kledingstuk professioneel bij een stomerij te laten reinigen weet u zeker dat uw pantalon weer netjes gestreken en schoon bij u terug komt. 

Welke pantalons moeten gestoomd worden?

Is de stof van de pantalon van linnen of wol? Dan raden wij af om dit zelf thuis te wassen. De kans is erg groot dat de broek hierdoor krimpt. Deze pantalons moeten bij een stomerij gestoomd worden.  

Heeft u een pantalon waar een vouw in zit? Thuis is het erg moeilijk om deze vouw er weer in te strijken. De stomerij heeft speciale persen, zodat er weer een strakke vouw in de pantalon geperst kan worden. 

Waar kan ik mijn pantalon inleveren?  


Welke vlekken kunnen uit een pantalon verwijderd worden?

Vetvlekken zoals olie, boter, en margarine gaan er vaak goed uit met een chemische reiniging.  Wanneer u dit symbool ziet staan weet u dat het kledingstuk chemisch gereinigd kan worden: . Andere soorten vlekken zoals rode wijn of koffie gaan er vaak met een speciaal ontvlekkingsmiddel ook uit. Hoe goed deze vlekken verwijderd kunnen worden is altijd afhankelijk van hoe erg de vlek is en van welke stof de pantalon is gemaakt. 

Laat een kledingstuk met een vlek erin nooit te lang liggen. Hoe langer een vlek erin zit, hoe moeilijker het eruit gaat. De vlek trekt namelijk steeds dieper in de stof, waardoor vlekverwijdering moeilijker wordt.

Vraagt u zich af of een bepaalde vlek op uw pantalon eruit gaat? Neem dan even contact met ons op. Wij geven u graag advies.

 

Pantalon laten stomen en persen