Stomen, wat is dat precies?

We kunnen in woorden uitleggen wat stomen is, maar bewegend beeld spreekt natuurlijk veel meer. Jeugdprogramma Het Klokhuis heeft in 2009 een hele televisie-uitzending gewijd aan de stomerij. Een aanrader!

Aflevering: stomen

Presentatrice Dolores maakt haar broek lekker vies en gaat naar een grote stomerij om hem met wassen en stomen weer schoon te krijgen. En daarna natuurlijk strijken: met veel stoom! Bekijk de aflevering over de stomerij.

Stomen volgens Het Klokhuis

Wat doet de broekentopper?

Stomerij.nl medewerker Hayat laat zien hoe je een pantalon kreukvrij krijgt. Daarvoor maakt ze gebruik van het apparaat: de broekentopper.

Wat doet de colbert finisher?

Stomerij.nl laat zien hoe een colbert vakkundig wordt afgewerkt na het reinigen. De goedlachse medewerkster Paulina bedient de colbert finisher.

Stomerij

Volgens Wikipedia is een stomerij een textielreinigingsbedrijf, waar kleding en andere textiele stoffen worden gewassen en gereinigd. Textielreinigers reinigen de aangeboden kleding in een organisch oplosmiddel (chemisch reinigen) of in water. De stoom die in een stomerij gebruikt wordt dient ter verwarming van de reinigingsmachines en voor het afwerkingsproces (persen en strijken). Lees verder op Wikipedia.

Voordelen Stomerij.nl

  • Goede kwaliteit en service
  • Altijd een depot in uw buurt
  • Vooruitstrevend milieubeleid
  • Track & trace op de website
  • Scherpe maandactie

Actie van de maand